Techniek richtingen


Werktuigbouwkunde

 










Als ingenieurstechnicus op het gebied van werktuigbouwkunde heb je te maken met grote en kleine objecten van staal en andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan schepen, roltrappen, liften en moderne fabriekshallen. Deze indrukwekkende objecten zijn natuurlijk allemaal ontworpen en ergens neergezet. Je neemt deel aan het proces als werktuigbouwkundig ingenieur. U kunt Autocad gebruiken om het ontwerp te tekenen, de kosten te berekenen die de klant moet betalen en uiteindelijk de constructie van het object te beheren. Je geeft begeleiding aan collega's en helpt je soms zelfs bij het bouwen van jezelf.


Elektrotechniek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overal om je heen zie je elektrotechniek. Bij de productie van duurzame energie met windmolens en zonnepanelen, elektrische auto's , elektrische schuifdeuren, automatiserings- en beveiligingssystemen, lichtreclames en ga zo maar door. Als technicus engineering Elektrotechniek ontwerp en installeer je dit soort systemen. Dat kan in het midden- en kleinbedrijf tot aan grote multinationals. Aan jou de keuze!

 


Mechatronica

 

 

 

 

 

 

 




Benieuwd hoe de machine werkt? Heb jij ideeën om beter of slimmer te worden? Dan is het werkgebied Mechatronica iets voor jou. In deze opleiding worden metaal, elektrotechniek en besturingstechniek geïntegreerd. U wilt bijvoorbeeld liften, plaats- en sorteermachines, vul- en verpakkingsmachines, lasrobots, volautomatische melkmachines of kopieerapparaten gebruiken. Wat u meestal zult doen, hangt volledig af van uw persoonlijke interesses.

 


Medische instrumentatie technicus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Werk je graag met hightech apparatuur, maar wil je ook graag met mensen werken? Dan is de medische instrumenttechnologie op het gebied van de opleiding tot technicus-engineering echt iets voor u! Training heeft raakvlakken met techniek, zorg en ICT.


Als je graag hightech apparatuur gebruikt, maar ook zin hebt om met anderen samen te werken, wordt dit een interessante training. De opleiding duurt vier jaar, waarbij gedurende de nodige oefenperiode samenwerking wordt gezocht met ziekenhuizen, instellingen en bedrijven in de omgeving. Op deze manier volgt de opleiding het zogenaamde competentiegerichte onderwijs. Focus op het toekomstige werk van het project, daadwerkelijke taken en de inzet van gastdocenten uit de scene. U kunt zich concentreren op het ontwikkelen van uzelf in de groep en profiteren van de nieuwste technologie. Je hebt veel geleerd over:

  • Elektronica
  • Fijnmechanica
  • Inzicht in de samenhang en werking van componenten en medische apparatuur
  • Fysiologie, anatomie, hygiëne en veiligheid
  • Communicatieve en sociale vaardigheden